top of page

I vår filmkatalog hittar du fler filmer för barn i förskoleåldern. Här hittar du mer information om projektet Minibio och om hur man kan arbeta med film och språkutveckling.

Minibio startade som ett språkutvecklingsprojekt för de yngsta barnen; hur kan film och rörlig bild påverka språket och stimulera intresset för det skrivna ordet? Minibio vill också erbjuda kvalitetsfilm för barn i åldrarna 2-6 år, öka intresset för film som medium för små barn och att utveckla former och metoder för filmvisningar som är anpassade till de minsta barnens utveckling och förutsättningar. Flera av karaktärerna känner barnen kanske redan – de flesta minibiofilmer baseras nämligen på populära barnböcker! Alla filmer har en handledning och hela projektet har även ett övergripande material som tar upp Minibio, både i teori och praktik.

NYHET!!! Nu finns MINIBIO FÖR ALLA! I samarbete med Svenska Filminstitutet har vi låtit versionera några av Minibio-kamraterna till minoritetsspråken meänkieli, nordsamiska och romani arli. Eftersom det har funnits stor efterfrågan så har vi även låtit ta fram arabiska versioneringar på samma titlar! Självklart betyder det även att handledningsmaterialen nu finns på respektive språk. Inte illa!

Läs mer och hämta handledningsmaterial under respektive film.

Frågor om paket, projekt och/eller föreläsningar: distribution@filmcentrum)

bottom of page