top of page

filmcentrum distribution

FilmCentrum erbjuder skolor och AV-mediacentraler ett samlat filmutbud från Sveriges ledande distributörer av kvalitetsfilm, men även ett exklusivt urval av egenimporterad barn-och ungdomsfilm för klassrumsvisning eller skolbio. 

FilmCentrum arbetar med distribution av kvalitetsfilm med institutionella rättigheter och med filmpedagogiska arrangemang, både för skolor, elever, lärare och privatpersoner.  Hos oss finns en kompetens både inom film och pedagogik. FilmCentrum har också skolbiorättigheter, där vi anordnar olika former av skolbioarrangemang och skolbiovisningar på den lokala biografen. Vi kan hjälpa dig att hitta skräddarsydda lösningar som passar just din verksamhet!

historik

FilmCentrum bildades 1968. En lång lista av tongivande svenska filmare har varit aktiva i verksamheten, bland andra Carl-Henrik Svenstedt, Erik M Nilsson, Stefan Jarl och Christina Olofsson. Många yrkesverksamma svenska filmare har påbörjat sin yrkesbana, fortbildats och haft uppdrag genom FilmCentrums olika verksamheter. FilmCentrums kärnverksamhet har varit distribution av medlemmars verk till den institutionella marknaden.

 

Mycket har hänt på Filmcentrum sedan 1968, idag består verksamheten av FilmCentrum Distribution som ägs av moderföreningen Filmcentrum. Det senaste senaste året har vi organiserat om oss och vässat våra verksamheter. Under det kommande året blickar vi både framåt och bakåt. Under 2023 kommer vi också att erbjuda flera paket med tillhörande teman och filmhandledningar ur vår närmare 1000 titlar stora katalog med både nya och äldre titlar. Utbudet från andra kulturer är betydelsefulla för både förståelse och ett levande kulturliv.

bottom of page